Česká klasika. Bramboráky miluju, ale jsem líná je dělat a co nejvíc nesnáším je MASTNÝ bramborák. Takže to s olejem nepřehánět.
Předem se omlouvám, že nemám přesné informace ke gramážím, ale většinou vařím tak nějak od oka :)
INGREDIENCE:
Brambory
1 vejce
2 nožičky párku (s vysokým obsahem masa)
4 stroužky česneku
Hladká mouka
Majoránka
Sůl a pepř
Olej
POSTUP:
Na struhadle nahrubo nastrouháme oloupané syrové brambory a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Přidáme k nim 1 vejce, párek nakrájený na kolečka a pokud je potřeba tak zahustíme trochou mouky. Osolíme a opepříme a přidáme spooooustu majoránky a natřený česnek, ať to hezky voní :). Směs dáváme lžící na rozpálenou pánev a rozprostřeme na co nejtenčí placku. Smažíme z obou stran dozlatova.
TIP:
Pokud máte možnost, určitě si pořiďte toto mini škrabátko na česnek. Česnek nastrouháte krásně na jemno.
Před strouháním ještě vyndejte střed česneku (tato malá část způsobuje těžko v žaludku)
Tadáááá, je hotovo. Poslední rada na závěr. Ať se děje cokoliv, NEPROTÍREJTE SI OČI :D. Bolí to.
To s tím středem česneku jsem netušila! S potíráním očí jsem to ovšem tušila velmi dobře :) Bramboráky mám ráda, ale taky nemastné, tak je dělávám v troubě a bez oleje.
OdpovědětVymazatV troubě by mě to asi nebavilo, páč by to moc dlouho trvalo a já bohužel většinou vařím až na poslední chvíli :D
OdpovědětVymazatZ tohoto důvodu si já zase často s prominutím opařím h... ústa :)
OdpovědětVymazatAhoj, prozradíte kde jste sehnala to úžasné škrábátko? Děkuji!!!
OdpovědětVymazatAhoj, prozradíte kde jste sehnala to úžasné škrábátko? Děkuji!!!
OdpovědětVymazatAhoj Jani, to jsem kdysi dostala . Myslím, že bylo pořízeno na nějakém trhu. Více bohužel nepomůžu :(
Vymazat