POTŘEBUJETE:
Čtyři červené řepy
olivový olej
balzamikový ocet
hrubozrnná sůl
kozí sýr
čerstvou bazalku nebo špenát
(vlašské ořechy)
POSTUP:
Řepy omyjeme, zabalíme do alobalu nebo pečícího papíru. Pořádně utěsníme, aby nevytekla šťáva. Pečeme na plechu v troubě na 200°C 2 hodiny. Můžete také péct stejně dlouho v remosce. Výhodou remosky je to, že nespotřebuje tolik energie. Pokud remosku nemáte a nechcete kvůli řepě rozehřívat celou troubu, přidejte ji na plech až budete péct třeba maso nebo jakékoliv jiné jídlo. Upečená oloupaná řepa se nemusí konzumovat hned. V lednici vydrží až 3dny.
Po upečení řepu propícháme vidličkou a oloupeme. Slupka jde dolů dobře. Jen si dejte pozor, řepa hodně barví, tak si pak rychle umyjte ruce :). Nakrájejte ji na plátky, zakápněte olivovým olejem, balzamikem, osolte a ozdobte kozím sýrem a lístky bazalky či špenátu. Perfektní je také v kombinaci s vlašskými ořechy. Pokud je máte, neváhejte.
Aww, to zná a vypadá skvěle! Červenou řepu a kozí sýr fakt miluju, ale nenapadlo by mě to zkombinovat. Musím to brzy vyzkoušet.
OdpovědětVymazatDays of Daysy
:)
no výborný recept. dneska jsem ho uvařila mým dětem a moc si pochutnali. jen osobně mám problém s digestoří nad sporákem. prvně vůbec nenasávala páru a pak až moc :). tak manžel to musel vymyslet tak, že tam dal nějakou příchytku na kabel a do ní dal kabel od digestoře. a nepobírala jsem, jak to situaci zlepšilo. tak nakonec být vyučený instalatér není tak špatný :)
OdpovědětVymazatMáme konečně nový sporák i s digestoří, což se nám podařilo s manželem sehnat za velice výhodnou cenu přes internetový bazar https://www.biginzerce.cz/ a já si díky tomu můžu užívat bezstarostného vaření z jakéhokoliv receptu, který mne napadne nebo ho najdu zrovna na vašem blogu :-) Jelikož mám k dispozici indukční desku, tak je všechno strašně jednoduché oproti těm starým technologiím :-) Rozhodně vyzkouším upéct i tuto červenou řepu.
OdpovědětVymazatRáda v kuchyni experimentuji, a tak zkouším vše nové, co mi přijde dobré. Všechny kamarádky mi posílají nové recepty, které najdou a já je pak pozvu na ochutnávku. Poslední novinka byla maca, která je velice dobrá a dá se v prášku přidat prakticky do všeho, pro svou vynikající oříškovou chuť.
OdpovědětVymazatSuper, moc díky za nápad na skvělé a zdravé jídlo :-). Protože inspirace není nikdy dost. Mě osobně vaření hodně baví a ráda v kuchyni zkouším nové věci. No a tenhle recept stoprocentně vyzkouším také. Jen si k tomu ještě zakousnu nějaký dobrý kus pečiva a budu spokojená :D
OdpovědětVymazatKombinace sladké řepy a slaného sýra je vždy u nás doma vítaná. Navíc je to skvělý způsob, jak do stravy pro mé děti zařadit více zeleniny :D Tento recept bych si určitě zamilovala jako přílohu k mému oblíbenému kuřecímu masu. Kuřecí prsa s pečenou červenou řepou by vytvořila perfektní kombinaci chutí. Ale v poslední době musím často hledat nové recepty na kuřecí maso ,protože už mě nebaví vařit pořád dokola to samé. Děkuji za skvělý recept, určitě ho vyzkouším při příští večeři!
OdpovědětVymazat