14. prosince 2013
6. prosince 2013
COFFEE STATION
Nedávno jsem zúčastnila zajímavé akce (když chcete být cool, říkejte eventu) v kavárně Coffee Station. Protože miluju sushi, nemohla jsem si nechat ujít "Sushi all you can eat" , tedy vše co dokážeš sníst.
A jak to funguje? Celý večer ochutnáváte a pak zaplatíte 390 Kč za osobu. Cena je jednotná a můžete toho sníst prostě co se do vás vejde :). Myslela jsem si, že budu holka odvážná a vyzkouším něco, co jsem nikdy neměla, ale protože jsem měla hlad, šla jsem na jistotu a zobala převážně maki se zeleninou (tuším že tam byla ředkev, mrkev, avokádo, okurek...) a nigiri s lososem. Maki jsou takové ty rolky v řase a nigiri je kupka rýže s rybou nahoře :).
Protože jsou na mě nigiri moc velké, nedalo se nic dělat, musela jsem půlit a věřte, že to není žádná sranda těma hůlkama :D. Omlouvám se všem, co to pohoršuje!
No a konzumace divného červeného něčeho mě vyloženě pobavila :D
Kavárnu Coffee Station najdete v obchodním centru LETMO. Je z ní krásný výhled a celkově jsou prostory velmi příjemné. Obsluha je milá a zdvořilá, nabídka kavárny je obsáhlá a ke kávě si můžete dát nějaký ten dortík nebo větrník. Mňam! Když jsem dřív chodila kolem Letma, vždycky jsem si k nim skočila na cappuccino do kelímku, protože je skvělý! a Taky jsem jednou zkoušela cappuccino s příchutí levandule, ale nějak nevím, chutná to jak aviváž (aspoň myslím že tak nějak by mohla chutnat - ne, nezkoušela jsem). Ale to bude můj osobní "problém" s levandulovými pokrmy obecně.
![]() |
zdroj : oficiální stránky kavárny |
![]() |
zdroj : oficiální stránky kavárny |
Pokud jste ve "Stejšnu" ještě nebyli, rozhodně se běžte podívat. Pokud ovšem máte v úmyslu posedět celý večer, bude potřeba počítat s poměrně vyšší útratou. Chápu, že tam asi platí vysoký nájem a že vybavení interiéru něco stálo, ale celkem mě to překvapilo. Holt nóbl podnik :)
3. prosince 2013
Kavárenské okénko na Kiss Hády!
Možná jste si na mém FB profilu všimli, že mě nyní můžete každý pátek po 15 hodině ladit na rádiu Kiss Hády!
Jedná se o krátké recenze kaváren. A jelikož si hodně z Vás přálo mít možnost poslechu i po vysílání, zakládám novou rubriku - AUDIO RECENZE - kde si nahrávky můžete poslechnout i v případě, že je v rádiu nestihnete.
Kromě toho, že můžete na Kissu poslouchat mě, doporučuji také Michala Sängera, který pro Vás připravuje recenze restaurací. Na ostatní info klikněte na >>CO SE DĚJE<<
Doporučte mi Vaši oblíbenou kavárnu :)
11. listopadu 2013
PEČENÁ ZELENINA
Pečená zelenina je vlastně takový (pod)zimní salát. Zahřeje vás, zasytí, je pěkně barevný a plný vitamínů!
POTŘEBUJEŠ:
cibule
česnek
mrkev
červená řepa
olivový olej
sůl
pepř
bylinky
Zeleninu použijte podle vaší chuti. Záměrně neuvádím množství, protože je to jen na vás kterou máte radši. Výborná je také pečená dýně a cuketa.
POSTUP:
Troubu předehřejte na 220°C, mrkev a řepu oloupejte a nakrájejte na špalíčky. POZOR! Řepa hodně barví, takže si po nakrájení rychle umyjte ruce. Pak už jde barva jen težko dolů :). Cibuli oloupejte a nakrájejte na čtvrtky. Česnek rozdělte na stroužky, oloupejte a přihoďte k zelenině. Zakapejte olivovým olejem, pořádně osolte a opepřete a použijte své oblíbené bylinky. Hodí se tymián nebo třeba bazalka. Recept uvádí dobu pečení 30 minut (do změknutí) ale já jsem pekla 45 minut. Vždy tedy záleží na konkrétní troubě. Musíte to prostě kontrolovat :)
TIP! PEČENÝ ČESNEK SI NECHTE NAKONEC. JE TO TO NEJLEPŠÍ! MOHLA BYCH HO JÍST JEN TAK SAMOTNÝ! A na zeleninu můžete posadit například kozí sýr a zakousnout celou tu dobrotu čerstvým chlebem!
7. listopadu 2013
VARNA
![]() |
zdroj: facebook Varny |
Pro restauraci VARNA mám podivnou slabost. Byla jsem tam mockrát s přáteli na pivu, s kolegy na dejchánku i s holkama na kafíčku. Nejlepší je samozřejmě letní zahrádka ( tedy v případě, že vás neobtěžují páchnoucí individua a chtějí po vás cigaretu, ale to se samozřejmě stává v celém centru města Brna často). Ve Varně výborně vaří. Nikdy jsem nebyla zklamaná a pokud mohu něco doporučit, tak jsou to kuřecí souvlaki s opečenými bramborami a česnekovým dipem. K tomu pivo Svijany a na světě je hned krásně!
Je tady ovšem bohužel (opět) něco, co by se v restauraci rozhodně nemělo stávat. Budu jenom doufat, že to byla náhoda a den blbec. Nejlíp vám to asi osvětlí má poslední příhoda.
To jsme si takhle jednou k večeru po náročném stěhování zašli do Varny na véču. Hodně lidí, hlasitá hudba, ale to nám neva. Trochu dýl jsme akorát čekali na obsluhu, ale to se dá taky přežít. Dali jsme si pivo a vybírali jídlo. Pak přišla slečna servírka a zatímco uklízela stůl vedle, ptala se, co si dáme. Hlasitě jsme si tedy objednali a slečna odešla. Po zhruba 15 minutách šla kolem a jen tak mimochodem se nás zeptala
" tak co jste si vybrali?"
" slečno, my už jsme si objednali..."
" aha..hmmm..."
" a víte co?"
" nooo, nějaký kuře a...ehmm.."
" tak kuřecí steak s bramborovým pyré a žebra"
" ajo..pardoon" (přiblblý smích)
Po rozpačitém znovuobjednání nám ovšem jídlo dorazilo celkem brzy. A jak víte z článku o Modré růži, není nic horšího než když jste hladoví a čekáte moc dlouho. I když...
Jídlo bylo (jako obvykle) výborné. Já jsem dojedla celkem brzy, ale talíř přede mnou ležel snad půl hodiny, i když jsem na něj položila ubrousek a příbory tak, že bylo jasné, že už nebudu. Můj společník se se žebry trošku pral, jenže není se čemu divit, je to vážně pěkná porce a tak se rozhodl že si dá pauzu a dojí to později. Doufám, že každý ví, jak to na talíři vypadá, když ještě budete pokračovat. Příbory ve tvaru obráceného "Vé", neasi. Slečna servírka to ale bohužel neví a tak vzala ze stolu ubrousek, hodila jej na talíř se žebry, zvedla jej a chtěla odnést. To se ale samozřejmě stolujícímu nelíbilo a tak začal protestovat :D.
Slečna byla v šoku :D. Vytřeštila oči, vzala špinavý ubrousek, hodila jej zpátky na stůl (!!!) a talíř položila na své místo. Pak jsme byli v šoku my...
Závěrečná scénka s placením a neschopností spočítat útratu ve stravenkách už ani nestojí za řeč. Přiznávám se, že mám někdy taky problém, ale jsem holka inteligentní a v mobilu mám kalkulačku a nepochopím, proč tohle nevyužívá obsluha, která je slabší v počtech. No, je to jejich byznys :D.
Doporučení na konec zní : určitě Varnu vyzkoušejte! Dobře se najíte a napijete a třeba i pobavíte. Berou stravenky i platební karty. Cigarety neprodávají ale buď vám pro ně skočí vedle do tipáče nebo vás tam pošlou. Suma sumárum mám Varnu ráda a historka se zmatenou servírkou mě baví. Jenom doufám, že to není běžná záležitost :).
PS: nesedejte si blízko dveří. Díky zahulenému prostředí se často větrá a nedělá to dobře vašim ledvinkám = táhne tam.
![]() |
zdroj: facebook Varny |
6. listopadu 2013
Poslušně hlásím..
Protože se Gastronautka přestěhovala do samotného srdce města Brna, můžete se už brzy těšit na nové články a recenze. Pokud chcete, doporučte podnik který stojí za to navštívit (abych mohla konečně něco ohodnotit kladně a táta mi zas neřekl, že když budu pokračovat takhle dál, brzy dostanu od někoho přes ústa :))
Aktuálně :
Gastronautka podlehla a založila si FB stránku (kterou ale zatím neumí moc ovládat, nesmějte se :))
>>PŘIDEJ SE I NA FACEBOOKU<<
Rozhodla se pro spolupráci s novou webovou stránkou >>brandnooz<<. Jedná se o hodnocení nových produktů na trhu potravin. Možnost ochutnávat a hodnotit má každý a to za předpokladu registrace do 25.11.2013. Počet možných hodnotitelů je 1000! Tak se honem registrujte :).
Objevila se v seznamu food blogů na stránce >>foodblogroku<< a byla by ráda, kdyby uspěla v některé z kategorií. Například kulinární cestování nebo objev roku :). Blogy nominuje odborná porota v lednu 2014, pak se bude hlasovat.
Užívá si, když jí vaří někdo jiný... díky holky.
A asi si bude muset pořídit nový aparát na focení, protože tohle je děsivý.
Mějte se krásně.
Aktuálně :
Gastronautka podlehla a založila si FB stránku (kterou ale zatím neumí moc ovládat, nesmějte se :))
>>PŘIDEJ SE I NA FACEBOOKU<<
Rozhodla se pro spolupráci s novou webovou stránkou >>brandnooz<<. Jedná se o hodnocení nových produktů na trhu potravin. Možnost ochutnávat a hodnotit má každý a to za předpokladu registrace do 25.11.2013. Počet možných hodnotitelů je 1000! Tak se honem registrujte :).
Objevila se v seznamu food blogů na stránce >>foodblogroku<< a byla by ráda, kdyby uspěla v některé z kategorií. Například kulinární cestování nebo objev roku :). Blogy nominuje odborná porota v lednu 2014, pak se bude hlasovat.
Užívá si, když jí vaří někdo jiný... díky holky.
A asi si bude muset pořídit nový aparát na focení, protože tohle je děsivý.
Mějte se krásně.
12. října 2013
CUKETOVO-MOZZARELLOVÉ KOLÁČE
Před měsícem jsem slavila narozeniny a chtěla jsem přinést do práce něco dobrého. Chlebíčky mě omrzely a pak jsem si vzpomněla na kuchařku Albert v kuchyni (od jara do zimy). Je to ta nejlepší kuchařka evr :). Miluju albertovský časopisy (recepty z nich můžete najít na netu a taky si časopisy stáhnout v PDF nebo si pro ně každý začátek měsíce skočit rovnou do prodejny Albert) a tato kuchařka je soubor těch nejlepších receptů.
POTŘEBUJEŠ:
2 menší cukety na kolečka
1 lžíce oliv.oleje
sůl
500 g listového těsta
rajčata
200g mozzarelly
hrst bazalkových listů
POSTUP:
Troubu předehřejte na 200°C. Cuketová kolečka můžete opéct na oleji, ale pokud je nakrájíte na opravdu tenká kolečka, není to ani potřeba. Tak či tak je ale osolte. Listové těsto rozválejte a vytvořte z něj 2 obdélníky, dejte na plech vyložený pečicím papírem a jejich okraje centimetr zarolujte dovnitř. Vnitřek potřete olivovým olejem a navrch rozdělte cukety a kolečka rajčat. Pečte při 200 °C zhruba 20 minut. Podávejte s kousky natrhané mozzarelly, ozdobené bazalkou. Všem chutnalo :)
No a ještě jedna náladovka...
odkaz na recepty z Alberta je ZDE.
Přihlásit se k odběru:
Příspěvky (Atom)