27. ledna 2014

DONAHA!



Přiznám se hned z kraje, že jsem dosud do divadla moc nechodila (rozuměj skoro vůbec). Respektive ne za tu dobu co jsem v Brně. A to jsem divadlo dřív milovala a pravidelně chodila se školou na představení ve Zlíně. Ovšem teď se ve mě ta stará láska zase probudila a já jsem ráda, že Vám můžu po infu z Husy na provázku zase přinést něco nového a doporučit vám muzikál DONAHA, který můžete vidět v Městském divadle v Brně na Lidické.

Pokud jste viděli stejnojmenný film a líbil se vám, rozhodně se vám bude líbit i hra. V hlavních rolích můžete vidět vynikající herečku Hanu Holišovou, známou především ze seriálu Rodinná pouta (Velmi křehké vztahy), kde hraje tichou nevýraznou postavu, nicméně na prknech divadla září jako hvězda a nádherně zpívá. Z mužů musím jednoznačně vyzdvihnout herecký i pěvecký výkon Lukáše Janoty (znáte z kapely Showstation).
V průběhu představení mi nejednou přeběhl mráz po zádech z čehož jsem usoudila, že je to fakt dobré! Takový osobní senzor. I když je pravda, že do třetí řady dost táhlo :D.

Co mě překvapilo, bylo publikum. Jak by řekl velký pan Bukowski, bylo to typické publikum. Některé dobré vtipy nepochopili, a během jiných se smáli v nevhodnou dobu. Už jsem zapomněla na to, jaké to je, když se někdo chechtá na celé kolo jako by tam seděl sám nebo když vás neomalený chlap kope zezadu do sedadla. Ovšem s tím se musí počítat, že.

Představení mělo spád, bylo energické, humorné a smutné zárověň, prostě emocionální koktejl. Vžila jsem se do toho takovým způsobem, že jsem si ke konci připadala jako ve skutečném strip baru, kývala hlavou do rytmu a seděla s údivem otevřenou pusou! Sice asi jako jediná, ale vzhledem k tomu, že diváci předvedli hercům standing ovation, spokojení byli všichni :).
 
A jestli se herci svlékli skutečně donaha? ANO! Pod rouškou (velmi) tlumeného světla, ale nakonec odhodí i své latexové červené tangáče. Mimoto jsem v průběhu představení dvakrát zahlédla něco, co omylem vykouklo z trenýrek, ale herci si z toho očividně vůbec nic nedělají :D.

Byla to rozhodně velká zábava a skvělý kulturní zážitek. Tak co? Už si běžíte koupit lístek?

4 komentáře:

  1. viděla jsem film a když jsem a tohle viděla plakát začala jsem shánět někoho, kdo by se mnou šel, ale nakonec si půjdu sama =))

    OdpovědětVymazat
  2. Baru, ať už půjdeš sama nebo s někým, rozhodně to za to stojí! Hlavně si zkus sehnat lístky někam dopředu :D. Jak říkají chlapi v závěru - pojďme ženám ukázat, pro co si sem přišly :D

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkný článek..na představení jsem nebyla ani nepamatuji,tohle vypadá zajímavě:)

    OdpovědětVymazat
  4. Andullie, já jsem doteď taky nechodila. Možná proto, že mi to připadalo drahé. Jenže přiznejme si, že on ten lístek na představení nestojí tolik jak to vypadá, resp. stejnou ne li vyšší částku člověk běžně utratí za večer u piva v hospodě. Tak proč se radši kulturně nevzdělávat?:) A protože mě jen tak něco neuchvátí, můžeš si být jistá, že DONAHA je trefa do černého .).

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář! :)