30. července 2013

CIABATTA RATATOUILLE


Nejdokonalejší souhra chutí. Výborná večeře. Tuhle dobrotu jsem si nedávno dala v Park lane café u Lužánek. Byla výborná, nicméně mi připadá dost drahá. Tak jsem si ji udělala doma. Co vám budu povídat, jí se to špatně, ale koho to zajímá, když je to tak dobré. Pak je přeci jedno, že půlka vypadne ven z pečiva na talíř :).

POTŘEBUJEŠ (na 4 porce):

1 malou cuketu
půl malého lilku
4 malé ciabatty (nebo klidně bagetu)
3 střední rajčata
sýr (doporučuju feta, kdo nesežene, dost parády naděláte i s balkánem)
čerstvé oregano
olivový olej
sůl

POSTUP:

Lilek nakrájíme i se slupkou na kolečka nebo proužky. Pořádně nasolíme a necháme vypotit.
Na oliv. olej hodíme na kousky nakrájená rajčata a necháme podusit až se voda téměř vypaří. prostě z toho budeme mít něco jako základ do špaget. Ne aby to bylo řídké :). A NESOLIT. Slaný bude lilek a sýr. Pokud chcete používat jen jednu pánev (jako já) dejte změklá rajčata do nějaké misky a zasypte je čerstvým oreganem. Dál si nakrájejte cuketu. Taky se šlupkou a taky na proužky. Nesolíme a vhodíme na olej na pánev. Krátce opečeme aby zelenina změkla. Vyndáme z pánve a někam odložíme, protože teď bude na řadě lilek. Pokud už nám pustil vodu (měl by to tak akorát stihnout :)), vysušíme ho papírovým kapesníkem nebo ubrousky a šup s ním na pánev. Teď už máme skoro hotovo. Ciabattu rozřízneme, namažeme rajčatovým pyré s oreganem, poklademe plátky cukety a lilku a navrch naskládáme sýr. Tadá, a je to! 



12 komentářů:

  1. Vypadá to moc dobře. Cuket máme doma momentálně asi 20, a to minimálně 4 různé typy a barvy :) Ratatouille si dělám často, je to bezva způsob jak zužitkovat přebytky zeleniny (a trošku vznešeněji se tvářící než třeba klasické lečo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lečo jsem od malička nenáviděla a teď ho miluju.. ♥ PS: víš jak mi dalo zabrat napsat dobře Ratatůj? :D a čabata taky!

      Vymazat
    2. Mám to s lečem stejně, dlouhá cesta k němu vedla :) Já když chci takový slova napsat, tak musím vždycky vzít na pomoc kamaráda Googla :)

      Vymazat
  2. Škoda, že neumím fotit :D (nemám dobrý aparát (ne pohybový)). Ono to totiž samozřejmě vypadá mnohem líp! Každopádně vyzkoušejte, je to dobrota :) :)

    OdpovědětVymazat
  3. Cuketa i lilek dohromady.. mňam! Já dělala takové špízy na gril a byly vynikající!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joho grilované jsou nej! Koukám, že máš na blogu spoustu krásných receptů :)

      Vymazat
  4. Super blog, budu se těšit na další tipy, kam zajít :)

    OdpovědětVymazat
  5. Moc díky. Budu se snažit psát často (ale není to zadarmo žejo, tak postupně :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář! :)