28. července 2013

SKALNÍ MLÝN (Macocha)

Většina lidí je v padesáti stupňovém hicu někde u vody. My jedeme na výlet na Macochu. Výlet to byl pěkný, to nemohu říct :D, ale počasí je vážně na umření. Dneska jsme konečně koupili aspoň větřák, aby se v tom našem malém pokojíčku dalo fungovat. Králíka ta vedra taky dvakrát nebaví. No ale k věci.

Po cestě na Macochu jsme se zastavili na oběd v restauraci/hotelu Skalní mlýn ***. Joo vypadá to tam hezky, ale taky je to asi jediná restaurace ve Skalním mlýně, takže s kvalitou a servisem si hlavy moc nelámou. Objednala jsem si pstruha po mlynářsku s OPÉKANÝM bramborem.


Ryba bez chuti, no přiložený citron to nezachránil. Obloha bohatá. Jedno rajče, kousek okurky a to co leží přes rybu bych identifikovala jako zelí nebo tak něco. Víte, těžko říct. Ovšem nejlepší byly brambory. Ty mě vyloženě pobavily. Typický příklad toho, co si velké množství restaurací představuje pod pojmem opékané. Jasně že si poležely chvíli ve friťáku. A třešinkou na dortu byla slečna servírka, která po mě tu rybu málem hodila, protože jí asi nikdo neřekl, že při podávání mě má obejít, nebo má hold vlastní štýl, protože se nakláněla z nepochopitelných důvodů přes celý stůl a logicky ke mně nedosáhla. Vše bylo na poslední chvíli zachráněno a já i ryba zůstala celá. Brambory už takové štěstí neměly. Jedna chudinka zůstala na mřížkovaném,jistě perfektně čistém stole. Dovolila jsem si ji nekonzumovat.


Obsluha vázla i u ostatních, tak mám aspoň dobrý pocit, že to není otázka osobních sympatií. Na jednu paní byla vylita polévka, u jiného stolu se sbíralo nádobí spadlé na zem.


Vrabec se zelím byl o poznání lepší. Maso výborné, i když mi to přijde jako dost malá porce. Zelí luxusní, knedlík ušel. No a to jsou ty diety. Příště si dám místo ryby něco pořádného. A nebo radši nic :).

Tip pro vás. Na cestu si udělejte (jako správní češi) řízky s chlebem.

7 komentářů:

  1. Já ryby v restauracích, které neznám, raději už nezkouším, většinou je to nemilé překvapení :) Ale teď jsem třeba na dovolené v Tatrách měla přesně to, co sis objednala ty v této a bylo to snad nejlepší jídlo, co jsem měla tento rok a vypadalo nádherně :) Je škoda, že se tady ještě pořád ve spoustě restaurací vaří jak v jídelně na základce :(

    OdpovědětVymazat
  2. Je fakt, že mnohdy je to risk, ale zrovna skalní mlýn se chlubí reklamou na rybí speciality a pak ti přistane na talíři vysušený kousek něčeho co připomíná rybu.Co se týče té jídelny - nevím jak jinde, ale v obci Hulín byla (a možná ještě je) jídelna skvělá. Jenže narozdíl od rádoby restaurací stálo tehdy jídlo asi 20 korun :D. Tuhle podprůměrnou rybu si dáš za 135. To je teprve úlet!

    OdpovědětVymazat
  3. Tak vidím, že i po letech se tam vůbec nic nezměnilo :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to v "obci" Vranov byla jídelna přímo pekelná (až na rýžový nákyp s takovou tou bílkovou čepicí, co byl vždycky za vysvědčení :)
    To je nehezká cena za nehezký oběd..ale jak píšeš, když jsou jedinou restaurací v okolí, asi na to celkem pečou. Ale třeba měli jen blbý den, kdo ví.

    OdpovědětVymazat
  5. jezis tak ja ti doporucim vylet na macochu a zapomenu te varovat pred touhle restauraci, trubka jsem!:)
    velky plus cisnikovi, kterej nas pustil dovnitr jeste pred otevirackou. espresso taky vyborny.
    ale servirka se tvarila, ze je tam asi za trest nebo co. a sunkova pizza s houbama bez chuti (a bez sunky a bez hub) nestoji ani za komentar.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, fakt dík :D. Kdybych to byl býval věděl, tak bysem sem nechodil :D. U macochy přímo je ještě Hotel macocha. Mohli jsme jít tam, žejo :D

      Vymazat
  6. No my na doporučení radši volili Zámeckou Sýpku, po zkušenostech co jsem měl u Skalního mlýna z před pár let. Škoda, že tam tak skvělé místo a skvělá ryba zůstane takhle zabitá nechutnou přípravou a obsluhou.. :-(

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář! :)