8. září 2013

KORUNNÍ PRINC - TURNOV

Dovolená v Českém ráji mě bavila. Hlavně mě teda bavil Turnov, což za chvíli pochopíte...

Předem musím říct, že jsem zklamaná z českého pohostinství obecně. Je to z toho důvodu, že na každém rohu najdete "italskou pizzerii" (kde většinou neumí pizzu ani připravit) a normální hospodu aby člověk pohledal. Tak jsme se ocitli v restauraci (pardon pizzerii) Korunní princ v Turnově. Prostory jsou zajímavé. V křesle si připadáte jako král (nebo princ). Ale dohromady s výzdobou dost přeplácané a nesouměrné.



Obsluha byla příjemná, nicméně vzhledem k tomu, že bylo narváno (foto prázdného interiéru je z ofiko stránek pizzerie) tak nestíhala. Páru, co seděl u vedlejšího stolu, například přinesli jen jednu polévku.

Jídelní lístek je opravdu vtipný. Můžete se v něm například dozvědět, že na FB stránkách mají všechna jídla vyfocena (což je mi úplně k ničemu v tu chvíli) a nabízejí naprosto originální kombinace. Všimněte si, prosím, první nabízené pizzy "Florida" - cokoliv podezřelého? Tipuju, že ten banán patří spíš do zmrzlinového poháru, ale proti gustu....


A máme rádi zdrobnělinky, aneb Steaček na všechny možné způsoby.


Klasické zdravé dětské menu s lahůdkou na konci navíc.


Ačkoliv jsme byli trochu vyděšení, objednali jsme si (hlad je hlad) špenátovou pizzu s hermelínem a vejcem. Musím říct, že byla skutečně výborná, ale nemuseli nám v ní nechat skořápky.


Co říct na závěr? Asi ani nic. Ke korunnímu princi se zřejmě už nestavíme...ale pokud máte rádi pizzu (klidně i s banánem) a máte cestu do Turnova, tak proč ne. Jídelák sice asi vymýšlel nějaký vtipálek, ale vaří dobře.

Vtípek na konec:


V pravo na nabídce - kuřecí ŽALUDY. Zkoušel jste někdo?:D :D :D

6 komentářů:

  1. Tak teď nevím, jestli budu mít noční můry o banánech se slaninou a česnekem, nebo spíš o kuřecích žaludech... :))

    OdpovědětVymazat
  2. Jsi odvážná, mě by menu asi odradilo. :-D Ale pizza s hermelínem nevypadá vůbec zle, mám ráda pizzy s vajíčkem, přítel to nedokáže pochopit. Pff. :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Snad vás článek pobavil. Mě zas pobavily vaše komentáře :D

    OdpovědětVymazat
  4. Klasická knajpa, do kterých rád chodím, když vandruji jen s batohem a spím pod stanem. :) Většinou se tam najdou nejpříjemnější lidi. Taková tresť místních obyvatel, vycizelovaná o naškrobené tváře. Když to řeknu lidsky, tak prostě někdo, kdo vás ještě pobídne, abyste si v té hospodě dali cigáro a rum, než aby se pohoršoval nad tím, že máte roztrženou košili z maliní. ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. S tím českým pohostinstvím to naštěstí už nějakou chvíli neplatí. Konkrétně okolí Turnova je už poměrně slušně gastronomicky vybavené a najdete i příjemné podniky. Třeba bazén přímo v Turnově má skvělou restauraci, kde si dáte něco lehkého po sportu i klasickou svíci. :) Navíc se mi líbí vzrůstající trend malých bister, kde se za 15 minut najíte, nestojí vás to svět a kopírují většinou lokální kuchyni. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář! :)