23. října 2014

Literární kavárna Academia


Literární kavárna láká na Matchu! Na výběr máte hned z několika teplých i studených variant a obsluha vám ráda pomůže při výběru. Matcha je mletý zelený čaj bohatý na antioxidanty, vitaminy, minerály a vlákninu. Je tedy velmi prospěšný pro náš zdravotní stav. Chuťově se dá přirovnat k ostatním zeleným čajům, připravovaným běžným způsobem. Pro ty, kteří zatím nepřišli zeleným čajům na chuť, mají v kavárně připravené varianty zjemněné mlékem, ovocnou šťávou a medem. Na své si tedy přijde opravdu každý.

zdroj: https://www.facebook.com/literarnikavarnaAcademia
Prostředí kavárny na vás doslova dýchne vůní knih, které si také můžete k nápoji vypůjčit. Na "tabulovém" sloupu se dočtete TOP 10 teplých nápojů a celkovou TOP 5 nejoblíbenějších nápojů. Můžete se tedy nechat inspirovat. Rozhodně nešlápnete vedle.

Já jsem si mimo jiné dělala zálusk na horkou čokoládu s chilli, ovšem než jsem si ji stihla objednat, kavárna zavírala. Pro příště tedy vím, že musím přijít dřív. Otvírací doba je od 9 do 19 hodin.

Academia myslí i na vegany a to zejména rozšířenou nabídkou rostlinných mlék (třeba rýžové, sojové, mandlové) a medů (například z pampelišek nebo bezu).

Pochutnat si také můžete na oblíbeném Brownie cheesecake, mrkvovém dortu nebo Red velvet cake.

Kavárna je nekuřácká a přijímá pouze hotovost. A kde ji najdete? Na Náměstí Svobody 13, přímo v centru města Brna.

PS: docela mě překvapuje nízký počet lajků na jejich FB stránkách. Je možné, že o ní ví tak málo lidí? Tak či tak dejte  >> LIKE<<  ať vám neuteče žádná novinka :)

7 komentářů:

  1. To vypadá moc dobře :) hezká recenze. DK

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji, kavárna je opravdu útulná a určitě jsem tam nebyla naposled :)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkné stránky. Academii mám moc ráda a hlavně právě horkou čokoládu s chilli. Opravdu doporučuji.

    OdpovědětVymazat
  4. Academia je skvělá. My jsme takhle chodili do jednoho podobného podniku na dovolené ve Florencii, kde byla kavárna spojená s bistrem a knihkupectvím. Jako nebudu lhát, odnesl jsem si po každé snídani nějaký úlovek nebo suvenýr. Teď mě v Praze hodně baví Zelenkova cukrárna, která sice není spojena s knihkupectvím, ale zase mají skvělé kafe a dezerty. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tahle kavárna je fakt super. :) Jednou jsem tam zažila super zážitek, kdy tam byla jedna paní na kávě, taková docela klidná, četla si a najednou jí přišla donáška květin. Pak jsem se s ní o tom bavila a ona vůbec nevěděla, jak ji tam našli. :) Ale bylo vidět, že z té donášky jsou asi profíci a věděli, co dělají. :) Ale super zážitek. Bylo to fakt hodně emotivní. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tam jsem teda nikdy nebyla, nicméně musím říct, že se mi šíleně líbí jak to tam mají zařízené. Už nějakou dobu přemýšlím nad tím, že bych si tady u nás taky otevřela nějakou menší kavárničku. Je to můj dlouhodobý sen. Ale taky je to poměrně velká investice. Zrovna nedávno jsem koukala na to, kolik stojí profi kávovary a je to teda dost, no. Plus ještě další vybavení atd taky není levné.

    OdpovědětVymazat
  7. Mám tyhle literární kavárny v knihkupectvích a knihovnách ráda. Vždycky jednou za měsíc si dělám takový ten svůj den. Kosmetika, prodloužení řas, kadeřnice a pak to zakončit kafíčkem právě v něčem podobném a domů si ještě většinou donesu nějaké knížky. :)) No, peněženka pláče, ale je to potřeba! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář! :)