1. října 2014

O autorce


Monika Kopčilová aka Gastronautka v Brně. Nečitelná a nepopsatelná. Proto nejspíš ráda čte a ještě raději píše. Miluje sladké, slané, kyselé i hořké. Veselé i smutné. Všechno, co jí život naservíruje. A ona ráda ochutnává. Pochutná si na vybraných delikatesách stejně dobře jako na párku v rohlíku. Když je hlad, nenaděláš. Není pozér.

Jako dítě chtěla být zpěvačkou či herečkou až vyroste. Pár let zpívala v dětském pěveckém sboru, týden vydržela v dramaťáku. Toho chlapečka, co za sebou vláčel vytahané punčocháče prostě nevydýchala. Svou nenaplněnou hereckou kariéru si kompenzuje alespoň účinkováním ve scénkách na firemních akcích svého týmu (posledně epesní rolí červené karkulky). Vždycky byla dvorní šašek (a to jí zůstalo).


Do Štatlu ji vítr zavál v roce 2009. Moc lidí tu neznala, o podnicích nemluvě. Zajímalo ji, kam chodí brňáci na dobrou kávu, na randíčko s láskou, v jakých klubech se baví. Žádný web s recenzemi jí nepřipadal dostatečně trefný, zajímavý a nápaditý a tak se rozhodla sama začít hledat příjemná místa k setkávání a následně o nich referovat. Není žádný profík, 5 let je v pracovním procesu, který nijak nesouvisí s gastronomií. Své názory vám necpe, ale ráda poradí. Za tu chvilku, co se psaní blogu věnuje se díky němu seznámila se spoustou inspirativních, úspěšných, skromných a skvělých lidí a to jí dává motivaci, v tom co dělá ve svém volném čase, pokračovat. Nejen proto, že je její táta žurnalista, je jejím snem pracovat v nějakém periodiku na pozici kulturní redaktorky a posunout tak své psaní na profesní úroveň. Ráda se seznamuje s novými lidmi (nestyďte se ji oslovit) a navštěvuje nová místa. Ve finále je ale stejně kavárenský povaleč líný jako lenochod, takže preferuje podniky a aktivity v centru města.

Není prodejná, všechny recenze jsou napsány podle vlastního úsudku. Pokud máte zájem o reklamu stylem - napiště o nás pozitivní článek a my vám za to možná něco dáme a nebo taky ne (stává se často), upřete svou pozornost jinam. Ztrácíte čas. V případě, že máte v úmyslu jí doporučit svou kavárnu/restauraci/pivnici/whatever a máte zájem o její subjektivní recenzi ( i za cenu toho, že nemusí stoprocentně splňovat vaše očekávání, jen do toho! Nikdy neměla zájem někoho (něco) záměrně hanit, ale naopak ani vychvalovat do nebes, pokud není přesvědčená o kvalitě. A o tom je blog, který právě čtete. O sdílení zkušeností, doporučování toho co za to stojí a předávání tipů.

Have fun and stay tuned.

2 komentáře:

  1. Rozhodně vypadáte jako moc zajímavý člověk, kterého bych ráda potkala :-)) Hodně štěstí s psaním blogu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za milý komentář. Ozvěte se do mailu a zajdem na kafe :P

      Vymazat

Děkuji za každý komentář! :)