24. září 2015

INDUSTRA FOOD FEST

Léto je definitivně za námi a tak nezbývá nic jiného, než zavzpomínat na to, jaké to bylo. Poslední prázdninovou sobotu jste měli možnost zavítat na druhý ročník pouličního festivalu jídla v prostorách bývalých mrazíren a současné kavárny Industra.

Na rozdíl od prvního ročníku se platilo vstupné do areálu. Není se čemu divit, návštěvnost festivalu byla obrovská a těch 50 Kč nikoho nezabilo. Navíc každý návštěvník dostal alespoň stylovou placku. Tropické počasí provázelo celý den a tak byly připraveny hasící vozy, které se postaraly o zchlazení kolabujících. Osvěžit jste se mohli také domácími zmrzlinami, limonádami nebo pivem. Na všechny nápoje byly vydávány zálohované kelímky. Díky tomu se prázdné obaly od nápojů nikde nepovalovaly.



Nebude překvapením, že byly i letos, více než dříve, v kurzu raw a vegan pochutiny. Ochutnat jste mohli třeba čokoládové kuličky z fíků, které byly mimochodem naprosto luxusní.



Industra dává prostor pro vaření i blogerům, a tak jste letos mělo možnost navštívit například stánek Kate´s Cuisine a vyzkoušet její dokonalý domácí toustový chleba v podobě čerstvého sendviče nebo domácí těstoviny se špenátovým pestem. Obojí hodnotím na výbornou.



Kvalitní klasikou už zůstává stánek Makronky od Hanky nebo Mikrofarma.

Obecně je lépe dorazit na takovou akci včas, (rozuměj co nejdřív po otevření) jelikož dobroty ( především ty exotické) mizí raketovou rychlostí. Dále doporučuji jakoukoliv pokrývku hlavy, protože o stín se vždy bojuje hlava nehlava. Míst k sezení je bohužel podstatně méně než konzumentů, ale klidně přibalte deku a někam se natáhněte. Pravdou je, že toto hodnotím jako hlavní nevýhodu akce. Málo stínu a rozpálený beton. Nejsme ale z cukru a za pomoci kvalitní gastronomie vydržíme hodně!

Mimo jídlo a pití vás mohl zaujmout i doprovodný program. Tanec tanga, přednášky a workshopy. Pokud jste tentokrát festival prošvihli, nenechte si jej příští rok ujít.

1 komentář:

Děkuji za každý komentář! :)