5. října 2015

Hustá podzimní květáková polévka



Pomalu se nám začíná dříve smrákat, k pobytu venku potřebujeme teplý svetr a možná máme dokonce pocit, že na nás něco leze. V takovou chvíli je nejlepší se pořádně zahřát hustou zeleninovou polévkou. A jelikož recept na mou oblíbenou dýňovou už jste mohli vyzkoušet, dnes mám pro vás jednoduchou květákovou.

POTŘEBUJEŠ:

máslo
cibuli
květák
4 menší brambory
sůl
pepř
bylinky na ozdobu
toustový chleba

POSTUP:

Na másle zpěníme nakrájenou cibulku. Přidáme květák rozebraný na růžičky a brambory nakrájené na kostky. Vše lehce promícháme, aby se nám do surovin vsáklo máslo. Poté zalijeme horkou vodou. Jen tolik vody, aby byly suroviny ponořeny. Vaříme do změknutí. Na závěr polévku rozmixujeme ponorným mixérem a dochutíme solí a pepřem. Brambory polévku krásně zahustí, takže nemusíme použít mouku. Ozdobíme bylinkami. V mém případě lístky bazalky.

K polévce se skvěle hodí bylinkové krutony. Nejlepší je, když vám zbydou konce z toustového chleba. Nakrájíme je na kostičky a opečeme buď na másle s bylinkami nebo můžete použít jako já cooking cream z kokosového oleje s bylinkami od Royal Green, který jsem dostala k narozeninám. Perfektně krutony dochutí.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář! :)