19. října 2015

Pečená červená řepa s kozím sýrem a bazalkou



Když se řekne červená řepa, rozdělí to většinou lidi na dva tábory. Jedni ji od malička nenávidí, druzí naopak milují. Pravdou je, že jsem jí až donedávna moc neholdovala. Tedy do té doby, než jsem ochutnala tu pečenou. S kozím sýrem, olivovým olejem a ořechy. Zamilovala jsem se na první sousto. Dnes vám přináším recept na tuto pochoutku, která zlomí i zaryté odpůrce řepy. Věřte mi. A je to zatraceně jednoduché. 

POTŘEBUJETE:

Čtyři červené řepy
olivový olej
balzamikový ocet
hrubozrnná sůl
kozí sýr
čerstvou bazalku nebo špenát
(vlašské ořechy)

POSTUP:

Řepy omyjeme, zabalíme do alobalu nebo pečícího papíru. Pořádně utěsníme, aby nevytekla šťáva. Pečeme na plechu v troubě na 200°C 2 hodiny. Můžete také péct stejně dlouho v remosce. Výhodou remosky je to, že nespotřebuje tolik energie. Pokud remosku nemáte a nechcete kvůli řepě rozehřívat celou troubu, přidejte ji na plech až budete péct třeba maso nebo jakékoliv jiné jídlo. Upečená oloupaná řepa se nemusí konzumovat hned. V lednici vydrží až 3dny.
Po upečení řepu propícháme vidličkou a oloupeme. Slupka jde dolů dobře. Jen si dejte pozor, řepa hodně barví, tak si pak rychle umyjte ruce :). Nakrájejte ji na plátky, zakápněte olivovým olejem, balzamikem, osolte a ozdobte kozím sýrem a lístky bazalky či špenátu. Perfektní je také v kombinaci s vlašskými ořechy. Pokud je máte, neváhejte. 

1 komentář:

  1. Aww, to zná a vypadá skvěle! Červenou řepu a kozí sýr fakt miluju, ale nenapadlo by mě to zkombinovat. Musím to brzy vyzkoušet.

    Days of Daysy
    :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář! :)