20. června 2013

BRNO TIP_Čajovna Probuzený slon

Rozhodla jsem se fušovat do řemesla Scuku ( pro ty, kteří neví, odkaz ZDE ). Jediný smysl mého počínání je touha poradit vám kam zajít v Brně "najisto". Na randíčko, kafíčko nebo sedánek s kámoškama a tak. 

A první je má oblíbená Čajovna Probuzený slon.

Taky nemáte rádi prostředí typických zatuchlých smradlavých čajoven s rádoby orientální atmosférou? Nemůžu se rozhodnout co tam smrdí víc, jestli nohy návštěvníků nebo starý koberce a závěsy.

Probuzený slon má jiný štýl. První místnost, kterou uvidíte po příchodu do čajovny připomíná spíš kavárnu. Můžete si vybrat jestli se posadíte ke stolu s klasickými židlemi nebo ulehnete do kuličkového pytle (doporučuju :)). Všechno je čisté a moderní. A boty si tu nezouváte.


Když projdete dál, dostanete se k velkýmu akváriu. Sedí se na zemi na polštářcích. Tady už musí boty logicky dolů. Koukání na akvárko je přímo hypnotizující záležitost. Pokud máte ale v plánu zdržet se dýl, nebudete po hodině vědět jak si sednout aby vás nebolely nohy. Klasika, když se sedí na zemi, žejo.


Poslední místnost je dýmkárna. Tam už mírný náznak orientu je, takže na své si přijde opravdu každý. Sedět můžete zase buď v pytlích, u stolu nebo na ostrůvku na zemi. Znalci vodních dýmek ocení dostupnost kvalitního tabáku Al Fakher. 


Obsluha je milá a příjemná, rádi vám se vším poradí a vyjdou vám vstříc. Před objednáním čaje/nečaje dostanete ochutnávku aktuálního nápoje. Kromě žízně uspokojíte i hladové bříško. Čajovna nabízí kuskus na slano i na sladko a klasiku v podobě oříškových směsí a sušeného ovoce.

Prostor je, jak už to tak bývá u čajoven, nekuřácký. Výjimka je místnost s vodními dýmkami, nicméně cigaretu si tam vážně nezapálíte.

A jak se k čajovně dostanete? Doporučuju jet šalinou (mimobrněnští pojedou tramvají) na Českou a z České čtverkou na úvoz. Z úvozu už je to jen kousíček.

Shrnutí:

Obsluha *****
Prostředí *****
Poloha ***
Ceny ****

PS: absence foťáku způsobuje kráděž fotek z oficiálních stránek Čajovny Probuzený slon. I´m really sorry  :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář! :)