20. června 2013

NEJLEPŠÍ DOMÁCÍ MÜSLI..

JE TO VAŠE!




Základem úspěchu je totiž to, že si do vloček přidáte co máte rádi. Každé müsli tak bude jiné. A zkazit se nedá !

Je to jistě lepší než kupované, do kterého prodejci nacpou hodně cukru. A co jsem do vloček přidala já?

INGREDIENCE:

Jemné vločky s klíčky
Obilné amaranthové polštářky
Kukuřičné lupínky neslazené
Kešu natural
Mandlové lupínky
Vlašské ořechy
Alaburky (pražené loupané sojové boby)
Slunečnicová semínka
Dýňová semínka
Goji (Kustovnice čínská)
Med
Mléko

POSTUP :

Všechny suché složky smícháme dohromady v poměru dle vlastní chuti a nasypeme na plech vyložený pečícím papírem. Pak smícháme půl hrnku mléka s medem (záleží opět na vaší chuti, kolik medu chcete) a nalijeme na směs. Promícháme. Pečeme ve vyhřáté troubě cca na 150 °C. V průběhu pečení mícháme aby se propekl všechen obsah. Pečeme celkem asi 20 minut.



Hotové müsli necháme vychladnout aby "uschlo" a naplníme do uzavíratelné sklenice.

PS : Goji jsou plody kustovnice čínské, které patří mezi nutričně nejhodnotnější ovoce na planetě. Díky komplexu bílkovin, vitaminů, minerálů a aminokyselin mají Goji velmi silné antioxidační a imunitu podporující vlastnosti. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář! :)